Austin Residence
       
     
02 Front Door.JPG
       
     
03 Austin Family table.JPG
       
     
04 Entry.JPG
       
     
05 Austin Gallery View.jpg
       
     
08 Austin olive tree courtyard.JPG
       
     
07 Austin K Island.jpg
       
     
12 M Bedroom.JPG
       
     
13 Austin M Bath.jpg
       
     
15 View Side 3.JPG
       
     
 The owners wanted to live in a bold architectural design that would also be a very comfortable family home where they could raise their three young children. The hilltop site in West Lake Hills overlooks all of downtown Austin, and the house sits on three levels that follow the slope down towards the view.  Large expanses of glass are set into deep concrete frames which protect the house from the heat and glare of the sun. Six courtyard spaces create oases of shade and quiet. Floor-to-ceiling glass looking onto the courtyards extends the house outdoors & brings tempered daylight into the house. A dramatic cantilevered pergola provides shade for the outdoor cooking, dining and living spaces.  The materials used in the house form an ethereal palette: warm pale wood floors, cool grey concrete, soft brushed stainless steel, and subtly textured plaster walls. They create an elegant backdrop to the owner’s collection of art and furniture.  To meet local requirements for fire safety, the house was built according to the strict fire ratings for commercial buildings. The concrete which is durable and handsome is also key to making this a fireproof house.  Interior Design and Furnishings by Elizabeth Stanley Design.
       
     
Austin Residence
       
     
Austin Residence

“How the house sits in the landscape; the way light travels through the house; the humanist scale of the rooms; the balance of views and privacy. All these aspects of Mark’s design give us so much joy every day.”
Elizabeth & Aaron, Owners

02 Front Door.JPG
       
     
03 Austin Family table.JPG
       
     
04 Entry.JPG
       
     
05 Austin Gallery View.jpg
       
     
08 Austin olive tree courtyard.JPG
       
     
07 Austin K Island.jpg
       
     
12 M Bedroom.JPG
       
     
13 Austin M Bath.jpg
       
     
15 View Side 3.JPG
       
     
 The owners wanted to live in a bold architectural design that would also be a very comfortable family home where they could raise their three young children. The hilltop site in West Lake Hills overlooks all of downtown Austin, and the house sits on three levels that follow the slope down towards the view.  Large expanses of glass are set into deep concrete frames which protect the house from the heat and glare of the sun. Six courtyard spaces create oases of shade and quiet. Floor-to-ceiling glass looking onto the courtyards extends the house outdoors & brings tempered daylight into the house. A dramatic cantilevered pergola provides shade for the outdoor cooking, dining and living spaces.  The materials used in the house form an ethereal palette: warm pale wood floors, cool grey concrete, soft brushed stainless steel, and subtly textured plaster walls. They create an elegant backdrop to the owner’s collection of art and furniture.  To meet local requirements for fire safety, the house was built according to the strict fire ratings for commercial buildings. The concrete which is durable and handsome is also key to making this a fireproof house.  Interior Design and Furnishings by Elizabeth Stanley Design.
       
     

The owners wanted to live in a bold architectural design that would also be a very comfortable family home where they could raise their three young children. The hilltop site in West Lake Hills overlooks all of downtown Austin, and the house sits on three levels that follow the slope down towards the view.

Large expanses of glass are set into deep concrete frames which protect the house from the heat and glare of the sun. Six courtyard spaces create oases of shade and quiet. Floor-to-ceiling glass looking onto the courtyards extends the house outdoors & brings tempered daylight into the house. A dramatic cantilevered pergola provides shade for the outdoor cooking, dining and living spaces.

The materials used in the house form an ethereal palette: warm pale wood floors, cool grey concrete, soft brushed stainless steel, and subtly textured plaster walls. They create an elegant backdrop to the owner’s collection of art and furniture.

To meet local requirements for fire safety, the house was built according to the strict fire ratings for commercial buildings. The concrete which is durable and handsome is also key to making this a fireproof house.

Interior Design and Furnishings by Elizabeth Stanley Design.