Sands Point Residence
       
     
 From the outside the house appears as a glass pavilion, with outdoor living spaces flowing gracefully outward into the landscape. From the inside, great daylight and a connection to the outdoors are accentuated by a rich, elegant palette of walnut and limestone.
       
     
 The existing 1950’s ranch house faced street. The facade was completely re-imagined and the new pavilion was hidden behind, facing the lush, existing landscaping.
       
     
 The living area, dining area and kitchen were designed to be open and expansive to capitalize on the exceptional landscaping and light that surrounds the house.
       
     
Sands Point 5.jpg
       
     
 The bedrooms and office, while still enjoying generous views into the lush gardens, retain a feeling of being enclosed, private and comfortable.
       
     
 A clean, muted color scheme was selected for the bathrooms, with accents of natural walnut.
       
     
 The use of the same Italian Basalt flooring inside and outside furthers the feeling that, like the indoors, the outdoors is living space as well.
       
     
 Plantings that reference and mirror the perimeter landscaping were integrated into the patio areas near the house to further the notion that the outdoor space was not meant to be merely looked at but lived in.
       
     
 Outdoor “living rooms” were designed for cooking, dining and entertaining, and were lit and equipped for both day and night use..
       
     
  “They transformed a dark 1950s ranch house and gave it the openness of the 1950s case study houses, with walls of glass and a strong connection between the house and the landscape.”    Open Concept Houses   “An amazing transformation.”    Awards Jury, Residential Architect Design Awards
       
     
Sands Point Residence
       
     
Sands Point Residence

Our clients were very straight-forward and clear:

They loved Case Study Houses, and wanted simplicity and honest design.
They wanted to work with an existing house and property for sustainability and continuity.

 From the outside the house appears as a glass pavilion, with outdoor living spaces flowing gracefully outward into the landscape. From the inside, great daylight and a connection to the outdoors are accentuated by a rich, elegant palette of walnut and limestone.
       
     

From the outside the house appears as a glass pavilion, with outdoor living spaces flowing gracefully outward into the landscape.
From the inside, great daylight and a connection to the outdoors are accentuated by a rich, elegant palette of walnut and limestone.

 The existing 1950’s ranch house faced street. The facade was completely re-imagined and the new pavilion was hidden behind, facing the lush, existing landscaping.
       
     

The existing 1950’s ranch house faced street. The facade was completely re-imagined and the new pavilion was hidden behind, facing the lush, existing landscaping.

 The living area, dining area and kitchen were designed to be open and expansive to capitalize on the exceptional landscaping and light that surrounds the house.
       
     

The living area, dining area and kitchen were designed to be open and expansive to capitalize on the exceptional landscaping and light that surrounds the house.

Sands Point 5.jpg
       
     
 The bedrooms and office, while still enjoying generous views into the lush gardens, retain a feeling of being enclosed, private and comfortable.
       
     

The bedrooms and office, while still enjoying generous views into the lush gardens, retain a feeling of being enclosed, private and comfortable.

 A clean, muted color scheme was selected for the bathrooms, with accents of natural walnut.
       
     

A clean, muted color scheme was selected for the bathrooms, with accents of natural walnut.

 The use of the same Italian Basalt flooring inside and outside furthers the feeling that, like the indoors, the outdoors is living space as well.
       
     

The use of the same Italian Basalt flooring inside and outside furthers the feeling that, like the indoors, the outdoors is living space as well.

 Plantings that reference and mirror the perimeter landscaping were integrated into the patio areas near the house to further the notion that the outdoor space was not meant to be merely looked at but lived in.
       
     

Plantings that reference and mirror the perimeter landscaping were integrated into the patio areas near the house to further the notion that the outdoor space was not meant to be merely looked at but lived in.

 Outdoor “living rooms” were designed for cooking, dining and entertaining, and were lit and equipped for both day and night use..
       
     

Outdoor “living rooms” were designed for cooking, dining and entertaining, and were lit and equipped for both day and night use..

  “They transformed a dark 1950s ranch house and gave it the openness of the 1950s case study houses, with walls of glass and a strong connection between the house and the landscape.”    Open Concept Houses   “An amazing transformation.”    Awards Jury, Residential Architect Design Awards
       
     

“They transformed a dark 1950s ranch house and gave it the openness of the 1950s case study houses, with walls of glass and a strong connection between the house and the landscape.”

Open Concept Houses

“An amazing transformation.”

Awards Jury, Residential Architect Design Awards