San Antonio Residence
       
     
 Views through and out of the house were important, with visual surprise and delight at every turn.
       
     
 The choice of materials was a key consideration, as with the dark grey basalt set against the vivid green landscaping. Careful planning enabled the ability to have daylight, landscaping and greenery on all four sides of the house, even on a compact urban site like this one.
       
     
 The interior emphasis was on an entertaining flow of spaces, with every space carefully considered for how it would be used. A perfect example is that our clients knew that they wouldn’t use a formal living room…so the house doesn’t have one.
       
     
 And while the house is private and understated on the outside, it’s lively, stimulating and full of the unexpected on the inside.
       
     
 Marrying the desire for glass and light to bring the outdoors inside with the need for good privacy led to the use of internal courtyards with well-conceived, high and low plantings.
       
     
 Light gray marble and pale green tile echo the dominant gray and green exterior appearance of the house, and are subtle reference to the presence of nature that surrounds it.
       
     
 “The outdoors really shaped the indoors. In addition to allowing the house to weave around the trees, the S-shape also created two shade-filled courtyards.”    Casa San Antonio Magazine
       
     
San Antonio Residence
       
     
San Antonio Residence

Wanted: A home with a strong connection to the outdoors.

Loved: The challenge of fitting a house around majestic, heritage live oak trees.

 Views through and out of the house were important, with visual surprise and delight at every turn.
       
     

Views through and out of the house were important, with visual surprise and delight at every turn.

 The choice of materials was a key consideration, as with the dark grey basalt set against the vivid green landscaping. Careful planning enabled the ability to have daylight, landscaping and greenery on all four sides of the house, even on a compact urban site like this one.
       
     

The choice of materials was a key consideration, as with the dark grey basalt set against the vivid green landscaping. Careful planning enabled the ability to have daylight, landscaping and greenery on all four sides of the house, even on a compact urban site like this one.


 The interior emphasis was on an entertaining flow of spaces, with every space carefully considered for how it would be used. A perfect example is that our clients knew that they wouldn’t use a formal living room…so the house doesn’t have one.
       
     

The interior emphasis was on an entertaining flow of spaces, with every space carefully considered for how it would be used.
A perfect example is that our clients knew that they wouldn’t use a formal living room…so the house doesn’t have one.

 And while the house is private and understated on the outside, it’s lively, stimulating and full of the unexpected on the inside.
       
     

And while the house is private and understated on the outside, it’s lively, stimulating and full of the unexpected on the inside.

 Marrying the desire for glass and light to bring the outdoors inside with the need for good privacy led to the use of internal courtyards with well-conceived, high and low plantings.
       
     

Marrying the desire for glass and light to bring the outdoors inside with the need for good privacy led to the use of internal courtyards with well-conceived, high and low plantings.

 Light gray marble and pale green tile echo the dominant gray and green exterior appearance of the house, and are subtle reference to the presence of nature that surrounds it.
       
     

Light gray marble and pale green tile echo the dominant gray and green exterior appearance of the house, and are subtle reference to the presence of nature that surrounds it.

 “The outdoors really shaped the indoors. In addition to allowing the house to weave around the trees, the S-shape also created two shade-filled courtyards.”    Casa San Antonio Magazine
       
     

“The outdoors really shaped the indoors. In addition to allowing the house to weave around the trees, the S-shape also created two shade-filled courtyards.”

Casa San Antonio Magazine